Atkinsin dieetti

Atkinsin dieetti on kiistelty – ja jopa sen vaikutusmekanismeista on epäselvyyttä. Robert Atkins, joka tutki diabetesta, esitti, että teho perustuisi ketoosiin: elimistön insuliinin määrää pyritään vähentämään välttämällä hiilihydraatteja, jotka stimuloivat insuliinin eritystä, ja suosimaan proteiineja, jotka lisäävät glukagonin eritystä.

Näin elimistöstä vapautuisi varastorasvaa glukoneogeneesin raaka-aineeksi. Samanaikaisesti syöty rasva laukaisisi leptiinin tuotannon, ja ylläpitäisi kylläisyystilaa: näin elimistöä ikään kuin huijattaisiin olemaan kokematta nälkää, eikä se sopeuttaisi kulutustaan energian saannin mukaan, kuten usein käy vähärasvaisissa dieeteissä, ja syöty rasva joko menisi kokonaisuudessaan glukoneogeneesin kautta elimistön perusenergiakulutukseen ja ylimäärä poistuisi ulosteiden mukana, kuten käy hoitamattomassa diabeteksessa. -Wikipedia

Aluksi olo saattaa tuntua pahalta mutta väsymys kuitenkin helpottaa koska keho vaihtaa polttoaineensa hiilarihydraateista rasvaan.

Atkinsin dieetissä elimistön glykogeenivarastot tyhjenevät. Glykogeeni on elimistön käyttämä energialähde, josta se saa nopeasti energiaa. Rasvan käyttäminen on elimistölle työläämpää.

Kun glykogeenivarastot ovat olleet jatkuvasti täynnä ja Atkinsilla ne yhtäkkiä tyhjentyvät, niin olo on väsynyt. Väsymys kuitenkin helpottaa siirtymävaiheen jälkeen.

Atkinsin dieetti rajoittaa ruokia, joissa on hiilihydraatteja, kuten pastat, leivät. Viikon päästä kun alat tottua Atkinsin dieetti sallii rajoittamattomat määrät proteiinia, sisältäen lihat, kananmunat, juustot, mutta tyystin rajoittaa ruoat joissa on hiilihydraatteja, kuten pasta.

Mainokset
Kategoria(t): atkinsin dieetti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s