Lihavuus on epidemia

Ihmiskunta panikoi ilmaston lämpeämisestä ja sikainfluenssasta. Todellinen epidemia on kuitenkin liikalihavuus. Se ei tartu pisaratartuntana. Se opitaan mallista.

Lihavuuteenkin on kehitetty erilaisia laihdutuslääkkeitä. Ja tietoa terveellisistä elämäntavoista on vähintään riittävästi. Mikään ei kuitenkaan tunnu auttavan.

Liikalihavuus ja siihen liittyvät sairaudet tappavat miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Puhumattakaan kaikista heistä, joiden elämä on todellisten tai kuviteltujen paino-ongelmien kanssa yhtä kidutusta.

WHO:n eli maailma terveysjärjestön mukaan maailmassa on 1,2 miljardia ylipainoista. Surullisen kolikon toinen puoli on se, että maailmassa on saman verran aliravittuja ihmisraunioita.

Lihavuus ei ole myöskään vain hampurilaisia mässyttävien tyhmien jenkkien ongelma, jolle muualla voitaisiin naureskella. Ongelma on kiihtynyt ja yhä useammassa paikassa lihavuus näkyy elämänlaadun huonontumisena, elintasosairauksina ja kohonneina riskeinä. Globaalisti ongelmaa ei ole saatu hallintaan, päin vastoin. Esimerkiksi briteissä liikalihavien osuus väestöstä on kolminkertaistunut parissa kymmenssä vuodessa. Samoin on käynyt liikalihavuudesta kärsivien lasten osuudelle.

Liikalihavuudella on surulliset seuraukset. Inhimillisen kärsimyksen ohella se aiheuttaa kansanterveyden kautta huomattavia taloudellisia rasitteita. Liikalihavuus on monen vakavan sairauden taustalla: Sydäntaudit, aivohalvaukset, niveltulehdukset, verenpainetaudit, hengityselinten sairaudet. Ja lista jatkuu.

Mainokset
Kategoria(t): laihdutus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s