Terveystuotteita myydään kyseenalaisilla väittämillä

Kaikki tietävät erilaisten terveystuotteiden olevan suuri bisnes. Suuren budjetin mainoskampanjoilla ja terveysväittämillä myydään ainakin Danonen actimelia ja activiaa sekä Vitapro-tuotetta.

Antti Heikkilän kirjoituksen mukaan ”Mainokset antavat ymmärtää, että aine olisi jotenkin ratkaisevan tärkeä vastustuskyvyn kannalta.” mutta todellisuudessa näin ei ole. Esimerkiksi Briteissä paikallinen auktoriteetti kielsi Actimelin väitteen, että tuote suojaa nuoria sairauksilta.

Heikkilä jatkaa: ”Noin kansan hämäämiseksi näitä bakteereita kutsutaan probiooteiksi sillä sana bakteeri ei juuri herätä ostohaluja. Actimel –mainos on mielenkiintoinen sillä siinä on tiivistettynä koko nykyruokakulttuurin perversio. Luonnottomasta tehdään terveyttä, tiede prostituoidaan ja ne, joiden pitäisi olla puolueettomia, myyvät itsensä.”

Terveystuotteiden terveysväittämät perustuvat ”hyödyllisiin suolistobakteereihin”. Tässä ei ole mitään epäselvää paitsi se,  että ”suolistobakteereja on pilvin pimein eri lajeja, eikä siinä yksi keinotekoinen bakteeri kesää tee.” Heikkilän mukaan ongelma on siinä, että normaali ”kotiruoka ovat olleet perinteinen tapa saada noita ihmisystävällisiä bakteereita.” Ylikorostunut hygienia ja muokattu moderni ruoka puolestaan haittaavat suolistobakteerien toimintaa. Eikä ratkaisu ole ongelmaan ole terveysjugurtti.

Samalla tapaa kuin Actimel on joutunut tarkastamaan markkinointiväitteitään, niin myös Vitapro on muissa pohjoismaissa ollut kriitikin kohteena. Esimerkiksi Aftonbladetin juttu ja muita blogikirjoituksia.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s