Atkinsin dieetti ja kuntoilu?

Huomiota on nykyään kiinnitetty Atkinsin dieettiin ja muihin vähähiilihydraattisiin dieetteihin (karppaukseen) lähinnä ruaan ja ruuanlaiton näkökulmasta. On totta, että ruokavalinnat ovat äärimmäisen tärkeitä. Monet tekevät kuitenkin virheen jättäessään liikunnan huomiotta. Liikunta on tärkeää, paitsi painon pudotuksen, myös yleisen terveydentilan vuoksi.

Liikunta hyödyttää kehoa. mieltä ja sielua. Se polttaa rasvaa mutta lisää myös aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Päivittäinen liikunta auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä hien erittymisen imusolmukejärjestelmän kautta. Lisäksi liikunta vaikuttaa verensokeriin, joten se on tärkeä vähähiilihydraattisissa dieeteissä.

Ilman liikuntaa keho ei ole onnistu käsittelemään hiilihydraatteja hyvin. Tutkimusten mukaan vähän liikkuvien yksilöiden insuliinireaktiot ovat erityisen herkkiä jo vähäisillä hiilihydraattimäärillä. Liikunta ja harjoittelu opettaa kehon käsittelemään hiilihydraatteja ja mahdollistaa niiden lisäämisen ruokavalioon. Hiilihydraattien asteittainen lisääminen kuuluukin lähes jokaiseen vähähiilihydraattiseen ohjelmaan.

Aerobisen liikunnan tavoitteena on nostaa sykettä, jolloin elimistö kuluttaa enemmän happea. Hiilihydraattien hyödyntäminen ja tehokkaampi rasva-aineenvaihdunta ovat yleensä tavoiteltavia tuloksia, joita aerobisella liikunnalla voidaan edesauttaa. Alussa – ja miksei muutenkin – hyviä aerobisia lajeja ovat kävely, golf, tennis ja tanssi. Keho on tehty liikkumaan ja tämän kaltaisilla lajeilla voit aloittaa alhaisemmalla rasitustasolla.

Mainokset
Kategoria(t): atkinsin dieetti, kuntoilu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s